Çin’in Ünlü Terracotta Savaşçılarından 220 Adet Daha Bulundu!
Kendisini kilden yapılma ordusuyla birlikte toprağın altına gömen Çin hükümdarı Qin Shi Huang‘ın 2.200 yıllık ordusuna ait savaşçılar yer altından çıkartılmaya devam ediliyor.
Dünyanın 8. harikası olmaya aday ve 20. yy’ın en büyük arkeolojik buluşu olarak nitelendirilen Terracotta Savaşçılarına, yeni kazılarla 220 tanesi daha eklendi. Yer altında toplam 7-8 Bin kadar olduklarına inanılan askerlerin bugüne kadar süren 10 yıllık kazılarda, 2.200 kadarı toprak altından çıkartılmış oldu.

Terracotta savaşçıları, Çin’in ilk tarihi başkenti olan ve aynı zamanda İpek Yolu’nun başlangıç şehri olarak bilinen Xian’da, ilk olarak 1974 yılında bir çiftçinin kuyu açma çalışmaları esnasında keşfedilmişti. Yer altında, 2.000 yılı aşkın süre gizlenmiş kilden yapılma askerlere ek olarak, atlar, at arabaları, diğer savaş arabaları, silahlar ve hizmetkarlar da bulundu. Farklı grupları birleştirerek Çin’de tek bir devlet oluşturduğu bilinen Qin Shi Huang’ın ölüm korkusu nedeniyle kendisine devasa bir mezar yaptırdığı ve ordusu ve hizmetkarlarıyla birlikte kendisini koruma amaçlı gömüldüğü tespit edilmişti.

Dünyanın en büyük mezarı olarak kabul edilen hanedan Qin Shi Huang’ın mezarının yapımına yaklaşık 700 Bin işçi ile MÖ 246 yılında başlanmış ve yaklaşık 30 yıl sürdüğü, ayrıca tüm asker ve hizmetkarların her birinin gerçek hayattaki kişilerin birebir kopyası olduğu tahmin edilmişti.

Bu gizemli ordu rastgele bir şekilde dizilip, gömülmemişti. Farklı rütbelerde ve sınıflarda olan askerler dönemin savaş stratejisine uygun şekilde, savaş meydanında savaşa hazır konumda dururken bulunmuştu. Silahları, teçhizatları, giyimleri ve hatta saçları rütbelerine göre değişiyordu. Son çıkartılan 220 askerle birlikte, ayrıca bilinenden farklı bir rütbeli asker daha keşfedildi.