Bebek Mezarlarında Bulunan 3.000 Yıllık Arkeolojik Eserler Bakın Ne Çıktı?
Almanya’da iki farklı kazı alanında bulunan ve MÖ 1.200-450 yılları arasına tarihlenen buluntular, antik çağda yaşayan bebeklerin beslenme araç gereçleriyle ilgili bilgi veriyor.
Antik çağlara tarihlenen bebek mezarlarına az rastlanıldığından ötürü, elimizde antik çağ bebeklerinin anne sütü dışında ne ile beslendiklerine dair pek fazla veri yok. Ancak Alman arkeologların Dietfurt ve Augsburg-Haunstetten‘deki çocuk mezarlarında buldukları 3.000 yıllık araçların, onların beslenmesi amacı ile yapılmış olduklarını gösteriyor. Yani buluntulara Antik Çağ Biberonları demek mümkün.

İnsanlığın avcı-toplayıcı yaşamdan, yerleşik yaşama geçmesiyle, anneler bebeklerine daha çok zaman ayırırlar ve böylelikle bebeklerin beslenmesi iyileşir. Bu da nüfusun hızlı bir şekilde artışını beraberinde getirir. Çocuk mezarlarında bulunan bu araçların incelenmesi de bize bunu gösteriyor. Araçların üzerlerinde bulunan keçi ve inek sütü kalıntıları, annelerin 5-10 cm genişliğindeki bu seramik kapları kullanarak bebeklerini anne sütü dışında da beslediklerini anlatıyor.